Beginnen met Binance

beginnen-met-binance-linksboven

Wil jij beginnen met traden? En wil jij weten hoe Binance werkt? Dan ben je aan het goede adres. Binance is een van de populairste exchanges op dit moment. Het biedt ongelofelijk veel crypto, altcoins en tokens aan met lage handelskosten. Toch kan Binance voor de beginnende trader verwarrend zijn.

Met dit artikel laten wij zien hoe jij als beginner met Binance kan handelen. We leggen jouw alles van A tot Z uit. Van het aanmelden bij Binance tot het kopen van jouw eerste cryptomunt.

Binance

Binance is een exchange. Je kan het zien als een winkel waar allemaal cryptomunten worden aangebonden. Wanneer jij een account hebt aangemaakt kan jij beginnen met handelen in crypto.

Binance is een van de grootste spelers binnen de crypto exchanges en telt meer dan 30 miljoen gebruikers.

Binance zowel voor de beginnende als gevorderde trader

De Binance Exchange oogt in eerste instantie voor de beginnende trader onoverzichtelijk. Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid informatie die de exchange biedt. Als voorbeeld is een applicatie als Bitvavo een stuk overzichtelijker.

Toch moet je Binance een kans geven en ook zeker als beginnende trader. Je kan namelijk veel uit de informatie halen die Binance jouw biedt. De vele opties, die wij zo meteen gaan behandelen, geven jou de mogelijkheid om meer te verdienen met jouw cryptomunten.

Binance heeft sinds kort Binance Lite geïntroduceerd voor de mobiele app. De Lite versie heeft een gebruiksvriendelijke interface. Hierbij heb jij de mogelijkheid om op een makkelijke manier te handelen. Je kan echter gebruik maken van max 40 cryptomunten. We behandelen de mobiele app later in dit artikel.

Aanmelden bij Binance

Aanmelden bij Binance is eenvoudig. Eerst ga je naar de pagina om je te registreren. Vervolgens selecteer je de optie die jij wilt om je aan te melden. Dit kan via de email of via sms.

Je krijgt nu een verificatie scherm te zien. Je moet hier een puzzelstuk verschuiven. Heb je dit gedaan? Dan zal er een email of sms worden verzonden naar het, door jou opgegeven, adres.

Bevestig de registratie door op de link te klikken. Je wordt nu doorgestuurd naar het inlogscherm van Binance. Klik vervolgens op ‘Log in’ en sleep opnieuw het puzzelstukje naar de gewenste positie.

Je krijgt nu een overzicht met veiligheid notificaties. Lees deze goed door. Ga nooit in op aanvragen voor betalingen en overdrachten buiten Binance.com om. Alle communicatie van Binance.com zal via de mail gaan of op Binance.com zelf.

Vink de vakjes aan om aan te geven dat je het gelezen en begrepen hebt.

2FA beveiliging

Als het goed is ontvang je een pop-up om een 2FA beveiliging toe te voegen. Dit is zeer belangrijk! Een 2FA beveiliging zorgt ervoor dat jij, bij het inloggen op Binance, een 6 digit code moet invoeren. Je kan deze code ontvangen per SMS of via Google Authentication.

Wij adviseren Google Authentication. Heb jij meer accounts waar jij 2FA moet/wilt toepassen? Dan kan je alles met één app beveiligen.

Je kan Google Authentication downloaden in de App store of Google Play store op jouw mobiel. Vervolgens scan je de QR-code die op jouw computer verschijnt. Doe je de registratie op jouw mobiel? Dan kan je i.p.v. de QR-code een code handmatig invoeren.

Verificatie

Verificatie bij Binance is niet verplicht. Wil je meer dan 2 BTC kopen binnen 24 uur? Dan is een verificatie vereist. De verificatie duurt enkele minuten. Je maakt eerst een foto van jouw identiteitsbewijs en daarna van jezelf. Vervolgens vul je jouw adresgegevens in.

De uitgebreide uitleg staat op de website van Binance.

Geld storten op Binance

Je bent nu klaar om te gaan handelen met crypto. Het is tijd om jouw eerst cryptomunt te kopen.

Om crypto te kopen heb je € of een cryptomunten nodig. Begin jij net met Binance dan staat er natuurlijk nog niks op jouw account. Er zijn verschillende manieren om geld te storten.

 • Bankstorting (SEPA)
 • Creditcard
 • Storting naar Wallet (Bitonic, Bitstamp)

Zodra jij fiat (euro) of crypto op jouw account hebt gezet, wordt dit zichtbaar in jouw spot wallet. Dit is de wallet waar alle cryptomunten staan. Je ziet met een oogopslag hoeveel munten jij hebt en hoeveel € of $ (afhankelijk van jouw instellingen) het waard is.

Storting SEPA of creditcard

Heb jij een storting gedaan met een van bovenstaande manieren? Dan heb jij Fiat geld op jouw account staan. Fiat moet eerst omgezet worden naar crypto om te kunnen handelen.

Storting naar wallet (Bitonic, Bitstamp)

Een storting naar jouw wallet is er gemakkelijk via een broker. Een broker is een tussenpersoon. Het zorgt ervoor dat jij met Euro’s, Bitcoin kan kopen. De Broker zorgt er vervolgens voor dat de Bitcoin naar jouw wallet op de exchange wordt getransporteerd.

Hoe weet een broker waar hij de cryptomunt(en) naartoe moet sturen? Door gebruik te maken van een bitcoinadres. Iedereen heeft een unieke code waar hij/zij veilig bitcoins naartoe kan sturen.

Waar vind ik mij bitcoinadres op Binance?

Je betaald een kleine fee om gebruik te maken van een broker. Dit is ongeveer net zoveel als een storting met IDEAL. Alleen nu heb jij direct Bitcoin op jouw wallet.

Traden met Bitcoin op Binance

Nu je Bitcoin op jouw Spot wallet hebt staan kan je gaan beginnen met traden. Je kan met de Bitcoin andere crypto munten kopen.

Wanneer jij Bitcoin op jouw Binance account hebt gezet kan je ervoor kiezen om jouw BTC om te zetten naar een stable coin. Een stable coin is een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van de dollar, zoals de USDT, BUSD, USDC.

Bij een drastische koers daling blijft jouw stable coin zijn waarde behouden.

Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer je nog niet zeker weet welke coins jij moet kopen.

Binance kopen met Bitcoin op de computer

Je hebt nu Bitcoin (BTC) op jouw Spot wallet staan en wilt de Binance (BNB) kopen. Hoe doe je dat?

Wil jij een andere cryptomunt kopen? Volg dan dezelfde stappen.

 • Ga naar markten (markets)
 • Zoek de Binance (BNB) in de lijst of maak gebruik van het muntnaam zoekvenster
beginnen-met-binance-favorieten
 • Klik op handelen, je ziet nu de trading chart
beginnen-met-binance-trading
 • Links bovenin zie je BNB/USDT staan. Dit betekent dat jij BNB met BUSD gaat kopen. Maar jij wilt BNB met BTC kopen.
 • Rechtsboven in jouw beeldscherm staat het tabel handelspaar. Hier kan je zoeken naar de gewenste combinatie om, in dit geval, BNB te kopen.
 • Vul in het zoekvenster BNB/BTC en klik hier vervolgens op. Selecteer de enige overgebleven BNB/BTC
beginnen-met-binance-handelspaar

Je ziet nu het handelsplatform om Binance te kopen met Bitcoin. Scroll naar onder tot je het volgende tabel ziet:

binance-kopen-verkopen

We willen in dit geval Binance coin (BNB) kopen met Bitcoin (BTC). We kiezen dus vervolgens voor ‘Koop BNB’.

 • Vul daarna het gewenste bedrag in van het aantal BNB dat jij wilt kopen.
  • Prijs: Met prijs wordt aangegeven hoeveel BTC een BNB is.
  • Bedrag: Hier vul jij in hoeveel BNB jij wilt aanschaffen. Je kan ook de balk eronder gebruik om een percentage van jouw BTC te verkopen.

Kleurt het rood? Dan heb jij niet genoeg BTC om het gewenste bedrag aan BNB te kopen.

binance-kopen
 • Klik vervolgens op koop BNB om de order door te zetten.

We spreken van een order en geen aankoop omdat de koop nog niet bevestigd is. De betaling kan namelijk niet de eerste keer lukken.

Betaling niet gelukt?

Dat kan gebeuren aangezien de prijs van de BNB constant veranderd. Jouw order blijft dan bij de openstaande orders staan. Cancel de order en maak een nieuwe order aan.

Naast order plaatsen zie je het kopje order boek. Zoek hier de groene cijfers. Je ziet deze prijzen constant veranderen. Waarschijnlijk valt het je op dat de prijs die jij in jouw order hebt staan nu flink afwijkt van de groene bedragen in het order boek.

Selecteer de bovenste groene prijs. Deze is nu in jou order aangepast. Voer bij bedrag het gewenste aantal BNB in of maak gebruik van de verschuifbare balk.

Klik vervolgens op ‘Koop BNB’ en je zal zien dat jouw betaling nu wel is geaccepteerd.

Ga naar je Spot wallet en zoek de BNB coin. Je ziet nu jouw totaal aantal BNB munten en de waarde in €.

Order plaatsen via de mobiele app

Het kopen van iedere gewenste cryptomunt via de mobiele app is vergelijkbaar met de desktop versie.

 • Open de Binance app
 • Klik vervolgens onderin op het tabblad ‘Markets
 • Vul in bij het zoekvenster BNB/BTC. Klik daarna op de koers
 • Klik onderin het scherm op ‘Buy’
 • Voer het gewenste BNB bedrag in of maak gebruik van de percentages eronder. Je ziet nu hoeveel BTC jij moet betalen om het gewenste BNB te kunnen kopen.
 • Klik vervolgens op ‘Buy BNB’

Scroll naar beneden om naar openstaande orders te gaan. Staat hier geen order in? Dan is jouw betaling geaccepteerd en staat de BNB in jouw Spot wallet.

Gefeliciteerd! Je hebt nu officieel jouw eerste cryptomunt gekocht op de Binance exchange.

Start met Traden op Binance

Klik op de knop hieronder om je gratis aan te melden bij Binance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *