Bitvavo review – Bitvavo van A tot Z uitgelegd!

bitvavo-review-banner

Wil jij beginnen met cryptotraden? Dan ben jij bij onze Bitvavo review aan het goede adres. Ben jij nieuw in de cryptowereld of vind je het allemaal nog spannend? Dan is Bitvavo zeker een goede optie voor jouw.

De gebruiksvriendelijke interface van Bitvavo maakt het voor de beginnende traders kinderspel om cryptomunten aan te schaffen. In onze Bitvavo Review gaan wij alles van de exchange behandelen.

Hoe jij je aanmeldt, hoe jij een trade doet, welke extra kosten er zijn, hoe je extra geld kan verdienen, wat de voor- en nadelen zijn, waar je op moet letten en nog veel meer!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een broker en een exchange in een. Het is een Nederlands online handelsplatform (beurs) en is gelanceerd in 2018. Bitvavo is zeer populair en heeft dit allemaal te danken aan hun gebruiksvriendelijke interface en lage handelskosten.

Ook biedt Bitvavo een mobiele app aan die het nog makkelijker maakt om te traden. De mobiele app gaan wij verder in dit artikel uitgebreid behandelen. De app laat vooral de broker kant van Bitvavo zien. Met een simpele koop- en verkoop knop kan je handelen in cryptovaluta.

Bitvavo streeft ernaar om het traden in cryptocurrency zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Het grote voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlands handelsplatform is. Bitvavo wilt, op Europees gebied, een belangrijke rol gaan spelen binnen het handelen van cryptovaluta. Dit doen ze door vooral een toegankelijk en gebruiksvriendelijk platform te bouwen.

Aangezien het roer in Nederland ligt is dit een groot voordeel voor Nederlandse gebruikers. Bitvavo biedt een goede service en allemaal in het Nederlands. Een goede service is bij vele andere exchanges vaak nog een aandachtspunt.

Het team van Bitvavo groeit snel en blijft zich constant ontwikkelen. Met steeds meer Bitvavo gebruikers neemt zowel het vertrouwen als de waarde van Bitvavo toe.

Aanmelden bij Bitvavo

Aanmelden bij Bitvavo is zeer eenvoudig. We zullen de stappen die jij moet volgen om je aan te melden kort behandelen.

Meld je hier aan om de eerste €1000,- handelsvrij te handelen en klik op ‘Aanmelden’

Wanneer je op aanmelden klikt zie je vervolgens onderstaande tekst in beeld. Heb jij onderstaande tekst niet staan? Klik dan nogmaals op de link.

handelsvrij

Vervolgens ga jij je registreren. Je vult jouw gegevens in en maakt direct een sterk wachtwoord aan. Vink ten slotte de twee vakjes aan en klik op ‘Registreren’.

bitvavo-review-registreren

De naam van jouw account moet overeenkomen met de naam van het bankrekening nummer dat je gaat gebruiken om geld te storten.

Als het goed is krijg je daarna het volgende scherm te zien:

welkom-bitvavo

Open jouw mailbox en klik op de link in de email. Je hebt nu jouw emailadres bevestigd.

email-bevestigen

Na het bevestigen wordt je doorverwezen om verder te gaan met de aanmelding.

Additionele vragen

Tijdens het aanmelden vraagt Bitvavo om een paar vragen te beantwoorden. Dit is verplicht volgens de wet- en regelgeving. Hierbij vragen zij wat de reden is voor het aanmaken van het account en wat jouw bron van vermogen is.

Wil je dit niet invullen? Dan kan je klikken op overslaan.

Staking Bitvavo

Bitvavo geeft de optie om extra opbrengsten te creëren met staking. Staking is niks anders dan het vasthouden van de cryptomunten in jouw wallet. Verder hoef je hier niks voor te doen. Het voordeel van staking is dat je een vergoeding ontvangt. De vergoeding kan oplopen tot wel 7,5%. Echter is deze optie niet met alle cryptomunten mogelijk.

bitvavo-review-staking

Bekijk ons uitgebreide artikel over staking op Bitvavo. Ook vertellen wij welke cryptomunten hiervoor in aanmerking komen.

Wil je nog even nadenken over staking? Dan kan je deze optie overslaan. Je kan het later in jouw account altijd nog in- en uitschakelen.

Identiteitsverificatie

Bitvavo is verplicht in een identiteitsverificatie te vragen. Je hebt hiervoor een geldig legitimatiebewijs zoals paspoort, rijbewijs of ID nodig.

Je kan de identiteitsverificatie ook overslaan en later doen. Het is mogelijk om gebruik te maken van de app. Je kan tot maximaal €5000,- tegoed storten. Hierna zal je de melding krijgen om jouw verificatie te voltooien.

Volg vervolgens de aangegeven stappen:

 1. Upload een foto van jouw identiteitsbewijs
 2. Voer jouw mobiele nummer in en ontvang een beveiligde link
 3. Je ontvangt een link per SMS voor verificatie, open de link
 4. De app maakt nu gebruik van de camera op jouw telefoon. Plaats jouw gezicht in het scherm en volg de instructies
 5. Ten slotte moet je 3 cijfers hardop uitspreken

De verificatie is nu voltooid. Jij kan nu gebruik gaan maken van alle opties op Bitvavo.

Bitvavo Desktop

Heb jij je aangemeld bij Bitvavo? Dan kan je inloggen via de website of eenmaal inloggen in de mobiele app. We behandelen eerst de desktop versie.

Wanneer je bent ingelogd op jouw desktop dan valt het direct op hoe gebruiksvriendelijk de interface is. Het is super clean en daarnaast erg overzichtelijk.

Via het menu van Bitvavo kan je switchen tussen de beginners interface en de geavanceerde interface.

Beginners interface

Het gebruiksvriendelijke interface laat alleen zien wat jij nodig hebt. Je kan dit meer vergelijken met een broker. Aan de linker kant staat jouw portfolio. Naast het portfolio zal je de historie van jouw portfolio zien in een grafiek

Het Portfolio:

 • Het tegoed is een beschikbaar bedrag in Euro’s
 • De digitale valuta is het bedrag dat jij van Euro hebt geconverteerd naar cryptomunten
 • Het totaal is beide opgeteld
bitvavo-review-dashboard

Historie

De historie wordt pas zichtbaar op het moment dat jij cryptomunten hebt aangeschaft. Nadat jij tegoed op jouw account hebt geplaatst en cryptomunten hebt aangeschaft ziet dit er als volgt uit:

bitvavo-review-historie

Wanneer je naar beneden scrolt kom je de beschikbare cryptomunten tegen. Je kan jouw favoriete munten zoeken via het zoekvenster.

valuta-zoeken
bitvavo-review-cryptomunten

Cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen in deze interface gaat gemakkelijk met een koop- en verkoopknop. Op het moment van aanschaffen zoekt Bitvavo de, op dat moment, meest voordelige prijs voor jouw gewenste cryptomunt.

Laten we als voorbeeld het kopen van de Bitcoin (BTC) nemen. Je zoekt de BTC coin in de lijst en klik hier op. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar dit scherm:

bitvavo-review-kopen

Aan de linkerkant kan je kiezen voor het kopen of verkopen van Bitcoin. Rechts zie je de price chart van de Bitcoin Je zal merken dat deze prijs constant fluctueert. Bij trades heb jij een overzicht van jouw trade geschiedenis.

Bitcoin kopen

Je gaat nu jouw eerste Bitcoin op Bitvavo kopen. Je kan ervoor kiezen om Bitcoin te kopen met Euro of met een andere cryptomunt die jij hebt aangeschaft. Laten wij als voorbeeld Bitcoin kopen met Euro.

bitvavo-kopen

Het overzicht laat zien dat wij €150,- aan Bitcoin willen kopen. Het totale aantal BTC dat wij zullen ontvangen is 0,00308386 BTC.

De handelskosten voor deze trade zijn €0,38. Elke exchange en broker heeft handelskosten. Dit betaal je om gebruik te mogen maken van hun services. De kosten bespreken wij verder in dit artikel.

De Spread is het verschil tussen de beste koop- en verkoopprijs. Het kan voorkomen dat hier een klein verschil inzit. Wanneer de beste koop- en verkoopprijs beide €1,00 zijn is de spread 0%. Het kan voorkomen dat hier een verschil in zit van €0,002. Dan is de spread 0,2%.

Klik vervolgens op ‘Kopen’ en jouw Bitcoin (BTC) staan nu i e wallet van jouw Bitvavo account.

Geavanceerde interface

Je kan bij Bitvavo ook gebruik maken van de exchange. Handelen op de exchange biedt enkele voordelen zoals het bepalen van jouw aankoop/verkoop bedrag.

De exchange heeft alleen de optie om te handelen van FIAT valuta naar digitale valuta en andersom. Het is daarom niet mogelijk om van BTC naar ADA om te zetten. Dit is op een exchange zoals Binance wel mogelijk. Wil je bijvoorbeeld BTC kopen met XRP? Gebruik dan de beginners interface.

Om gebruik te maken van de exchange ga je naar de geavanceerde interface, klik op Geavanceerd in het menu,

Wanneer je dit hebt gedaan kom je meteen terecht in de exchange van Bitvavo. Dit ziet er vervolgens zo uit:

bitvavo-exchange

Het geavanceerde systeem bevat verder alle informatie die ieder andere exchange ook toepast.

Het systeem werkt erg prettig. Via de change market links bovenin kan je snel schakelen tussen de verschillende cryptomunten. Eventuele favoriete crypto staan links onderin.

Een leuke extra bij de charts is de optie om trend lines, pitchforks en XABCD patterns in te tekenen.

Mobiele app

De app van Bitvavo is net als de dekstop beginners interface erg overzichtelijk. De app kan je downloaden via de App store en Google Play store. Nadat je bent ingelogd krijg je het volgende scherm te zien.

Home

 • Bovenin staat de jouw history chart. Je kan hier bijvoorbeeld jouw winstmarge zien van de afgelopen dag, week maand of jaar.
 • Via het zoekvenster kan jij snel navigeren naar jouw favoriete coin
 • Het Tegoed geeft aan hoeveel Euro jij nog op jouw account hebt staan.
 • Vervolgens krijg jij een overzicht van jouw aangeschafte cryotomunten en daaronder alle beschikbare valuta op Bitvavo.
bitvavo app
bitvavo-app

Credits

 • Hier kan jij jouw tegoed storten of opnemen
 • Ook zie je het beschikbare tegoed.

Alerts

 • Het voordeel van Bitvavo is dat je alerts kan toevoegen. Wil jij een bepaalde coin kopen of verkopen op een bepaalde prijs? Dan is het verstandig om een alert in te stellen.
bitvavo-app
bitvavo-app

Account

 • Je kan hier jouw gekoppelde bankrekening zien
 • In welke Tiel je zit van de handelskosten
 • Of je eventuele affiliates hebt aangemaakt
 • Jouw transactiegeschiedenis
 • Staking aan en uit zetten
 • Extra veiligheidsopties activeren zoals automatische vergrendeling en biometrie
 • Ook kan je meldingen aan en uit zetten en van Thema veranderen (Licht en Donker)

Geld storten / geld opnemen

Om zowel geld te storten als op te nemen op Bitvavo, moet je een bankrekening koppelen aan jouw account. Het is belangrijk dat de naam van de bankrekeninghouder overeen komt met de naam van jouw account. Ook mag het geen zakelijke rekening zijn en geen TransferWise rekening.

Klik op een van de 2 knoppen op geld te storten of op te nemen.

bitvavo-tegoed-storten

Geld storten kan met Bitvavo op 6 manieren

 • iDeal
 • SEPA
 • Bancontact
 • MyBank
 • EPS
 • Giropay

Bitvavo Wallet

Bitvavo heeft een ingebouwde wallet. Dit houdt in dat jouw aangeschafte cryptomunten automatisch zijn opgeslagen in de wallet van Bitvavo. Je kan ervoor kiezen om jouw aangeschafte cryptomunten alsnog over te zetten naar een andere hot wallet (online) of cold wallet (offline).

Om jouw cryptomunten over te zetten naar een andere wallet moet je gebruik maken van de desktop versie. Dit is namelijk niet mogelijk bij de mobiele app versie.

Aantal beschikbare Coins

De Bitvavo exchange biedt op het moment van schrijven 86 cryptomunten aan. Alle munten zijn aan te schaffen met het tegoed dat jij op jouw account hebt staan. Het tegoed dat in Euro’s op jouw account staat hoef je niet eerst om te zetten naar een andere digitale munt.

Bij de meeste exchanges (zoals Binance) is het niet mogelijk om alle cryptomunten aan te schaffen met alleen de Euro. Je moet de Euro dan eerst omzetten naar de USD, USDT, of BTC.

Limieten

Bij de aanmelding op Bitvavo wordt er om een identiteitsverificatie gevraagd. Je hebt de mogelijkheid om dit over te slaan. Dit zorgt er wel voor dat jij maximaal €5000,- aan tegoed kan storten.

Wil jij meer dan €5000,- storten? Dan is het belangrijk om de verificatie te voltooien.

Kosten Bitvavo

Bitvavo heeft geen transactiekosten wanneer je gebruik maakt van iDEAL, SEPA of bancontact.

Bitvavo heeft handelskosten (Fee) die beginnen bij 0,25%. Je start bij Tiel 1. Bij iedere volgende Tiel worden de handelskosten minder. (Tiel 2 begint bij een volume van €100.000)

Voordelen van Bitvavo

+ Staking van coins

+ Lage handelskosten

+ Gebruiksvriendelijke interface

+ Gemakkelijk traden tussen verschillende cryptomunten

+ Mobiele app

+ Alerts instellen op een bepaalde prijs van één of meerdere gewenste cryptomunt

+ Geld storten met iDEAL

Nadelen van Bitvavo

– Het aanbod van cryptomunten is beperkt

– De handelskosten zijn hoger dan andere exchanges

Contact

De support afdeling staat bekend om zijn goede service. Je wordt snel geholpen en alles is in het Nederlands.

Er zijn 2 mogelijkheden om contact te leggen met het support team.

 1. Live Chat
 2. E-mail

Bitvavo geeft aan dat zij nooit zullen vragen om jouw 2FA code of het installeren van bepaalde software.

Live Chat

De Live Chat is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00. Je kan een Live Chat starten door op het icoontje rechts onderin de pagina te klikken.

E-mail

Om contact te leggen met het support team per e-mail stuur je een bericht naar support@bitvavo.com. Gebruik hetzelfde e-mail adres dat jij voor jouw Bitvavo account gebruikt.

Het support team is zowel doordeweeks als in het weekend bereikbaar.

Conclusie

Bitvavo is voor zowel de beginnende trader als gevorderde erg prettig om mee te werken. Ook de lage handelskosten en goede service zullen er zeker voor zorgen dat Bitvavo het nog ver zal schoppen op Europees gebied.

Dankzij het Nederlandse support is het voor de beginnende trader zeer betrouwbaar. Vervolgens geeft de overzichtelijke interface de mogelijkheid om snel Euro om te zetten in crypto valuta.

De mobiele app geeft ons de mogelijkheid om on the road te traden en geen enkele bull (stijging) te missen.

Wil jij starten met Bitvavo? Maak dan gebruik van onze Bitvavo kortingslink. Je betaalt over de eerste €1000,- geen handelskosten!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *