crypto-universum-banner

Bitcoin Kopen

Wil jij Bitcoin (BTC) kopen? Op deze pagina laten wij jou een paar veilige opties zien om Bitcoin te kopen. Ook vertellen we nog wat meer ever deze cryptomunt.

Wat kost een Bitcoin op dit moment?

  • bitcoinBitcoin€0.0000000.38%

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de allereerste crypto valuta. De Bitcoin werd gelanceerd in 2008 met de whitepaper A Peer-to-Peer Electronic. Satoshi Nakamoto zou de schrijver zijn van het whitepaper. Toch is op de dag van vandaag niet bekend wie de eigenaar van Bitcoin is.

bitcoin-kopen

Het doel van Bitcoin is het creëren van een decentraal betaalmiddel. Makkelijker gezegd: “We maken de banken overbodig en hebben ons geld weer in eigen beheer.” Het is een digitaal betaalmiddel die je door middel van peer-to-peer toepast. Dat wil zeggen dat het wisselbaar is tussen 2 persoon, zonder het toezicht van een derde.

Er was sinds 2008 een keerpunt van de markt aangezien het vertrouwen in banken drastisch daalde door de financiële crisis. Mensen waren op zoek naar vernieuwing en Bitcoin was zeker interessant.

De Blockchain van Bitcoin

De blockchain van Bitcoin is het netwerk waar de cryptomunt op draait.

Iedere 10 minuten worden de transacties op de blockchain gebundeld. Wanneer het gebundeld wordt noem je dit een block het blok wordt toegevoegd aan de rest van de blokken, dit noemen ze de chain. Vandaar de term blockchain.

De Bitcoin draait op een netwerk genaamd Proof of Work. Dit houdt in dat er miners en nodes nodig zijn om de blockchain te behouden en uit te breiden.

Een miner is eigenlijk een computer. Deze peperdure computers (duizenden euro’s) moeten continu vele calculaties doen om nieuwe, goedgekeurde transacties van nodes, in een block om te toveren. De miner die als eerste het nieuwe block foutloos genereerd mag het block toe-eigenen en ontvangt, op dit moment, 6,25 Bitcoin (BTC).

Een node is ook een computer. Echter deze is ontworpen om een transactie goed te keuren. Elke node is een kopie van de vorige. Hoe meer nodes er zijn hoe breder het netwerk is. Je kan je dan ook goed voorstellen dat hij bijna onmogelijk is om dit netwerk te kraken.

Veilig Bitcoin Kopen

Let op dit is geen financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseur.

Dat Bitcoin de eerste crypto valuta is wil niet zeggen dat het ook de beste munt is. Er zijn in de loop der tijd veel nieuwe cryptomunten ontwikkeld. Vele zijn sneller, veiliger en milieuvriendelijker dan Bitcoin.

Toch neemt dit niet weg dat Bitcoin een goede investering kan zijn. De populariteit van Bitcoin speelt hierin zeker een belangrijke rol.

In de afgelopen jaren is de koers van Bitcoin ongelofelijk hard gestegen, maar misschien is dit nog maar het topje van de ijsberg..

Wij adviseren twee opties om veilige Bitcoin te kopen. Eén voor de gevorderde trader en één voor de beginnende trader.

Ik wil graag meer uitleg over cryptomunten kopen met Binance.

Ik wil graag meer uitleg over cryptomunten kopen met Bitvavo.