crypto-universum-banner

Ripple (XRP) Kopen

Wil jij Ripple (XRP) kopen? Op deze pagina laten wij jou een paar veilige opties zien om XRP te kopen. Ook vertellen we nog wat meer ever deze cryptomunt.

Wat kost één XRP op dit moment?

  • rippleXRP€0.000000-1.03%

Wat is XRP?

XRP en Ripple worden vaak door elkaar gehaald. In principe is Ripple het bedrijf, XRP de digitale valuta waarin wordt gehandeld en XRP Ledger het netwerk.

Hoewel XRP veel mee beweegt met de koers van de Bitcoin is het doel van XRP het compleet tegenovergestelde. Ripple wilt namelijk met XRP juist samenwerken met banken. Op deze manier kunnen de banken gebruik maken van een ongelofelijk snel betaalmiddel.

Een transactie van Bitcoin kan een paar minuten duren. Echter doet XRP dit in enkele seconden.

In de afgelopen jaren, en met name 2013 en 2017, heeft de XRP belachelijk grote sprongen gemaakt. Ook 2021 verwacht nog een mooi jaar te worden voor de XRP.

Dit maakt XRP dan ook een zeer interessante investering.

Specificaties van XRP

  • Maximum aantal coins: 100.000.000.000
  • Maximum aantal transacties: 1500 p/s
  • Blockchain: Ripple Protocol Consensus Algorithm

De XRP Ledger

XRP draait op het netwerk genaamd XRP Ledger. In tegenstelling tot de Bitcoin wordt de XRP niet gemined. Sterker nog, alle coins zijn al gecreëerd.

In totaal zijn er 100 miljard XRP en elke maand stelt de Ripple Foundation 1 miljard XRP beschikbaar.

Ripple maakt gebruik van het Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA). Dit houdt in dat het netwerk gebruik maakt van nodes (computers) om transacties goed te keuren. Deze lijst computer worden de UNL nodes genoemd. Een transacties wordt pas goedgekeurd wanneer er consensus (overeenstemming) is

Pas wanneer de UNL nodes de transactie hebben goedgekeurd wordt deze opgenomen in het netwerk (XRPL).

RippleNet

RippleNet is een platform gebouwd op het XRPL netwerk om betalingen en omwisselingen te verrichten.

Op dit platform worden drie verschillende producten aangeboden als betalingsoplossing.

  • XRapid
  • XCurrent
  • XVia

XRapid is gebouwd op RippleNet. De XRapid zet fiat valuta om in XRP om dit vervolgens te verzenden naar de desbetreffende bank. Uiteindelijk wordt daar de XRP weer omgezet in de fiat valuta van dat land.

XCurrent maakt gebruik van het Interledger Protocol. Het is gemaakt om de betalingen van gebruikers te kunnen traceren, volgen en verrekenen.

Xvia is ontworpen om één centraal interface te creëren waarbij communicatie en transacties tussen banken en dienstverleners gemakkelijk kunnen worden verricht.

Verschil tussen XRP en Bitcoin

Bitcoin en XRP zijn eigenlijk tegepolen. Waarbij Bitcoin de derde partij (banken) wilt omzeilen, wilt XRP juist de samenwerking met banken aangaan.

Bitcoin is een Proof of Work netwerk. Dit betekend dat het mogelijk is om te minen. Ripple heeft de uitgifte van de XRP gecentraliseerd. Alle beschikbare munten zijn in één keer gecreëerd.

Nog een belangrijk verschil is dat de transactie snelheid van de XRP veel hoger ligt dan die van Bitcoin. Bij Bitcoin kunnen er maximaal 7 transacties per seconde worden behandeld. Bij de XRP zijn dit er 1500. Dit maakt het netwerk van XRP een stuk sneller en goedkoper.

Veilig XRP kopen

Let op dit is geen financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseur.

Ripple wilt met de XRP een samenwerking aangaan met banken. Vele banken voelen zich onzeker over de komst van cryptocurrency. Het is dan een sterke eigenschap van Ripple dat zij juist een manier zoeken om samen te werken.

Op dit moment wordt de XRP al door meerdere banken toegepast zoals Santander, Bank of America en UniCredit. Het is een kwestie van tijd totdat er meer gaan volgen.

Vele experts verwachten dat de XRP zeker een kanshebber is voor de toekomst.

Wij adviseren twee opties om veilige XRP te kopen. Eén voor de gevorderde trader en één voor de beginnende trader.

Ik wil graag meer uitleg over cryptomunten kopen met Binance.

Ik wil graag meer uitleg over cryptomunten kopen met Bitvavo.