Crypto voor beginner: Veilige crypto om in te investeren?

Als je net begint in de wereld van cryptocurrency, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Met duizenden cryptomunten is het gemakkelijk om je overweldigd en verward te voelen. Met welke munt moet je beginnen? Welke zijn het waard om in te investeren? Hoe begin je eigenlijk?

In dit artikel verkennen we vier van de beste cryptocurrencies voor beginners. We bekijken hun kenmerken, voordelen en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke de juiste is voor jou. Laten we erin duiken!

crypto-beginner

Cardano (ADA)


Cardano is een relatief nieuwe cryptocurrency die in 2017 werd gelanceerd. Het werd gecreëerd door Charles Hoskinson, een van de medeoprichters van Ethereum. Cardano is sinds de lancering snel gegroeid en is nu een van de populairste cryptocurrencies op de markt.

Het belangrijkste voordeel van Cardano is zijn schaalbaarheid en snelheid. Transacties op Cardano zijn ongelooflijk snel en kunnen binnen enkele seconden worden verwerkt. Dit maakt het ideaal voor betalingen of elk ander type transactie dat snel moet worden afgerond. Daarnaast heeft Cardano ook lage transactiekosten, waardoor het aantrekkelijk is voor beleggers die hun kosten willen minimaliseren bij het gebruik van crypto.

Een andere geweldige eigenschap van Cardano is de mogelijkheid van slimme contracten. Met slimme contracten kunnen gebruikers automatische transacties instellen op basis van bepaalde voorwaarden – zoals wanneer een bepaalde prijs wordt bereikt of een bepaalde datum verstrijkt. Dit geeft gebruikers meer controle over hun investeringen zonder dat ze steeds handmatig hoeven in te grijpen.

Ten slotte heeft Cardano ook een sterke gemeenschap achter zich, met veel supporters en ontwikkelaars die actief werken aan het verbeteren van het platform en ervoor zorgen dat het veilig en betrouwbaar blijft. Dit niveau van ondersteuning maakt Cardano een aantrekkelijke optie voor beginners die zich met crypto willen bezighouden, maar nog niet veel ervaring hebben met blockchaintechnologie of codetalen.

XLM (Stellar Lumens)


XLM (voorheen bekend als Stellar Lumens) is een andere populaire cryptocurrency die in 2014 werd gelanceerd door Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple (XRP). XLM richt zich vooral op het bieden van toegang tot financiële diensten aan mensen die geen toegang hebben via traditionele middelen zoals banken of creditcards – iets dat vooral gunstig zou kunnen zijn voor mensen die in ontwikkelingslanden wonen met beperkte toegang tot bankdiensten.

Een groot voordeel van XLM ten opzichte van andere crypto’s is de ongelooflijk hoge transactiesnelheid – transacties kunnen slechts 5 seconden duren! Daarnaast heeft XLM ook lage transactiekosten, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor degenen die hun beleggingsrendement willen maximaliseren zonder al te veel geld uit te geven aan kosten bij elke transactie. Tot slot biedt XLM ook ingebouwde gedecentraliseerde uitwisselingsfunctionaliteit, waardoor de handel tussen verschillende valuta snel en gemakkelijk verloopt zonder dat er eerst een externe beurs zoals Coinbase of Kraken nodig is.

XRP (Ripple)

XRP werd in 2012 gecreëerd door Ripple Labs Incorporated als een open-source betalingsvereffeningssysteem dat speciaal is ontworpen voor banken en financiële instellingen over de hele wereld. Het is momenteel een van de meest gebruikte cryptocurrencies vanwege zijn schaalbaarheid, betrouwbaarheid, goedkope transacties en verwerkingssnelheid – transacties duren slechts 4 seconden!

XRP is steeds populairder geworden onder grote bedrijven vanwege zijn vermogen om de kosten in verband met internationale betalingen aanzienlijk te verlagen in vergelijking met traditionele methoden zoals overboekingen of SWIFT-betalingen . Bovendien biedt XRP ook ingebouwde liquiditeitsfuncties die ervoor zorgen dat transacties gedurende het hele proces veilig blijven.

Solana (SOL)

Solana is een relatief nieuwe cryptocurrency die in 2020 werd gelanceerd door voormalig Qualcomm-ingenieur Anatoly Yakovenko . Solana richt zich voornamelijk op schaaloplossingen , waardoor gebruikers snel grote hoeveelheden gegevens kunnen verzenden terwijl de transactiekosten laag blijven . Een uniek kenmerk van Solana is zijn proof -of-history consensus algoritme , waarmee gebruikers gemakkelijk gebeurtenissen uit het verleden kunnen verifiëren zonder sterk afhankelijk te zijn van miners zoals Bitcoin doet .

Bovendien , Solana maakt ook gebruik van wat zij noemen “turbine” technologie , die helpt bij het verminderen van latentie problemen bij het verzenden van gegevens over lange afstanden . Dit maakt Solana een uitstekende keuze voor toepassingen zoals DeFi projecten , gaming platforms , streaming diensten , enz. , waar snelheid essentieel is .

Over het geheel genomen , deze vier cryptocurrencies bieden verschillende functies die hen aantrekkelijke opties maken voor beginners op zoek naar het krijgen in crypto investeren . Terwijl Cardano zich meer richt op schaalbaarheid en snelheid , XLM biedt goedkopere transacties samen met gedecentraliseerde uitwisselingsmogelijkheden .

Ondertussen , XRP biedt banken een betrouwbaar systeem om snel en veilig geld over de grens over te maken , terwijl Solana bedrijven voorziet van oplossingen met hoge schaalbaarheid tegen lage kosten . Uiteindelijk , welke cryptocurrency u kiest zal vooral afhangen van uw specifieke doelstellingen als een investeerder , dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u fondsen toewijst !

Veilig investeren met Bitvavo

Bitvavo is voor zowel de beginnende trader als gevorderde erg prettig om mee te werken. Ook de lage handelskosten en goede service zullen er zeker voor zorgen dat Bitvavo het nog ver zal schoppen op Europees gebied.

Dankzij het Nederlandse support is het voor de beginnende trader zeer betrouwbaar. Vervolgens geeft de overzichtelijke interface de mogelijkheid om snel Euro om te zetten in crypto valuta.

De mobiele app geeft ons de mogelijkheid om on the road te traden en geen enkele bull (stijging) te missen.

Wil jij starten met Bitvavo? Maak dan gebruik van onze Bitvavo kortingslink. Klik op de onderstaande link en betaal over de eerste €1000,- geen handelskosten!

Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan onze uitgebreide review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *