Crypto kopen of niet?

De term cryptocurrency heb je waarschijnlijk veel gehoord de laatste jaren. Sinds het ontstaan van Bitcoin zijn cryptocurrencies steeds populairder geworden. Ondertussen zijn er duizenden cryptocurrencies bij gekomen en vele mensen denken dat ze de boot ondertussen hebben gemist. In dit artikel gaan we bespreken of je wel of niet crypto moet kopen.

waarom-wel-niet-crypto-kopen

Waarom crypto wel/niet kopen

De Bitcoin staat op moment van schrijven op €34.000. Terwijl je in 2010 maar €0,09 betaalde voor 1 Bitcoin. Dit ontmoedigt mensen vaak om in te stappen. “Hij is nu al zoveel gestegen, het zal nu wel klaar zijn.”

Vele vergelijken Bitcoin met de komst van het internet. Ook hier was bijna de gehele wereld sceptisch over dit digitale web. Uiteindelijk kunnen we nu niet meer zonder en dat is waarschijnlijk hoe wij Bitcoin ook moeten zien.

De interesse in een ander betaalsysteem groeit flink en de fiat valuta begint zijn kracht flink te verliezen. Of je het nou op de bank of in een oude sok bewaard. Jaarlijks krijgen we te maken met inflatie en jouw zuur verdiende geld wordt minder waard.

Inflatie is een van de redenen dat men andere manieren zoekt om in te investeren. Cryptocurrency is een van de meest populaire investeringen. In de afgelopen 10 jaar is de totale waarde van de markt alleen maar gestegen. Slecht 10% van de wereldbevolking investeert op dit moment in cryptocurrencies. Wat zal de prijs van 1 Bitcoin zijn wanneer dit 50%, 60% wordt?

Wel of niet investeren blijft ieder zijn eigen keuze. Wij zien deze markt als het begin van het internet. Deze markt is niet aan zijn einde, het is juist net aan het beginnen.

Wanneer beginnen met crypto?

Mocht je besluiten om ook te investeren in cryptocurrency dan is de eerste vraag altijd: Wanneer begin je met investeren? Wat is een goed moment om in te stappen? Wellicht kunnen wij jou hierbij helpen met een simpele strategie.

De cryptomarkt is zeer volatiel. Per dag kan het makkelijk 15% dalen of stijgen. Als beginnende crypto trader is het eerder gokken wanneer je in stapt. Het is dan ook belangrijk om een strategie te hebben.

Zonder strategie traden mensen voornamelijk op emotie. Ze zien de prijs stijgen en kopen snel een x aantal munten. Vervolgens daalt de prijs weer en uit angst verkopen ze de munten. Wil je gaan day traden dan raden we aan om eerst een cursus te volgen. Wil je investeren in crypto voor de langere termijn? Volg dan deze strategie.

Investeren in crypto op langere termijn

Bepaal voor jezelf welk bedrag je maandelijks opzij wilt leggen voor cryptocurrencies. Het maakt niet uit of het €10, €100 of €1000 is. Het gaat hierbij om consistentie.

Aangezien de cryptomarkt volatiel is doe je er goed aan om wekelijks een investering te doen. Op deze manier ga je mee op de gemiddelde koers van een cryptocurrency. Tevens zorgt dit ervoor dat emoties buitenspel worden gezet.

Heb jij €100 per maand te besteden? Verdeel dit over het aantal weken en investeer €25 in een van jouw favoriete cryptocurrencies. Weet jij nog niet in welke cryptocurrency jij wilt investeren? Lees dan dit artikel: Beste crypto om in te investeren.

De waarde van jouw cryptocurrency zal dagelijks fluctueren. Uiteindelijk gaat het om de long term investment. De kans is groot dat, met de sterk stijgende populariteit van crypto, ook de waarde hiervan zal toenemen.

Start vandaag nog met investeren

De cryptomarkt is pas net begonnen. Wij hebben op dit moment de mogelijkheid om hier flink van te profiteren. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoin beschikbaar en 85% hiervan is in omloop. Net als goud kent Bitcoin schaarste. Met bijna 8 miljard mensen op de wereld en maar 21 miljoen Bitcoin is het wellicht een goed idee om in Bitcoin te investeren?

Wil jij weten hoe en waar je Bitcoin kan kopen? Lees dan dit artikel

Wil je meer weten over cryptocurrency? Lees dan dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *