Cryptocurrency kopen met Ideal

cryptocurrency-kopen-ideal-linksboven

Als het goed is wil jij gaan beginnen met het kopen van cryptocurrency’s. Het wordt steeds makkelijker om cryptomunten aan te schaffen. Jij wilt weten hoe je cryptocurrency kan kopen met Ideal, en of dit een verstandige keuze is.

In dit artikel laten wij de beste opties zien om jouw favoriete cryptocurrency te kopen. We zetten de beide opties van een broker en exchange tegenover elkaar. Ook leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het kopen van cryptocurrency, zoals transactie- en handelskosten.

Inhoudsopgave

Cryptocurrency kopen met Ideal

Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om cryptocurrency te kopen. De vraag naar cryptomunten wordt groter en het aanschaffen laagdrempeliger. Met de komst van Ideal op de broker en exchange, kan iedereen binnen enkele seconde zijn eerste Bitcoin kopen.

Crypto kan je prima aanschaffen met Ideal. Er zijn steeds meer exchanges en brokers die deze betalingsoptie accepteren. Wel is het belangrijk om erop te letten wat de transactiekosten zijn. Ook dit lichten wij verder in het artikel toe.

Je kan cryptocurrency aanschaffen via een broker of op een exchange. Deze keuze ligt geheel bij jezelf. We zullen beide opties uitgebreid behandelen.

Broker of exchange

Er zijn twee opties op cryptocurrency te kopen:

 • Via een broker
 • Op een exchange

Broker

Een broker is een derde partij tussen de koper en exchange in. Een broker maakt het voor jou een stuk eenvoudiger en overzichtelijker om crypto te kopen, aangezien het voor jou de beste koop- of verkoopprijs zoekt op dat moment.

Voor de beginnende trader is een broker zeker aan te raden, omdat het laagdrempelig en overzichtelijk is. Het focust zich op datgene waar jij naar op zoek bent namelijk: het makkelijk aanschaffen van cryptocurrency, bijvoorbeeld met Ideal.

Het enige nadeel, voor zover we het een nadeel mogen noemen, is dat een broker vaak hogere handelskosten heeft dan een exchange (tussen de 0,25% en 1,50%). Ga jij niet met 10 duizenden euro’s handelen? Dan is dit een prima acceptatie.

Verder in dit artikel zullen wij onze top 3 trading platforms met jou delen. Op deze manier kan jij de, voor jou, meest geschikte broker kiezen.

Voordelen broker

 • Het is erg overzichtelijk
 • Je kan traden met weinig kennis over cryptocurrency (we raden wel aan om jezelf in te lezen!)
 • Kopen en verkopen is erg gemakkelijk
 • Een broker heeft vaak een eigen helpdesk die je kan raadplegen

Nadelen broker

 • Hogere handelskosten
 • Lager aanbod t.o.v. een exchange
 • Naast het kopen van cryptocurrency biedt een broker weinig andere opties

Exchange

Een exchange is net als een broker een online handelsplatform. Alleen is er nu geen tussenpersoon. Jij handelt direct op het handelsplatform van de exchange. Omdat jij direct op de exchange handelt zijn de handelskosten voordeliger (meestal onder de 0,10%).

Daarentegen kan een exchange voor de beginnende trader ingewikkeld ogen. Het biedt namelijk veel meer mogelijkheden dan alleen crypto kopen en verkopen. Toch kan je, door jezelf een beetje in te lezen, ook als beginnende trader prima werken met een exchange.

Niet elle exchanges bieden de mogelijkheid om met Ideal cryptocurrency te kopen. Verder in dit artikel zullen wij met onze top 3 exchanges komen die wel Ideal accepteren.

Voordelen Exchange

 • Groter aanbod cryptocurrency
 • Lagere handelskosten
 • Opties zoals savings, futures, margin
 • Gedetailleerd overzicht van de coins

Nadelen Exchange

 • Vergt iets meer kennis voordat je kan traden

Traden voor beginners

Ben jij een beginnende crypto trader? Dan zijn er in principe 2 opties.

 1. Overzichtelijk traden (broker)
 2. Traden met meer overzicht (exchange)

Bijna alle brokers maken gebruik van Ideal. Het werkt snel en vooral eenvoudig. Het enige nadeel van Ideal is dat je soms een kleine vergoeding moet betalen.

Overzichtelijk traden doe je voornamelijk via een broker. Toch bestaat er ook een exchange met het gebruiksvriendelijke interface van een broker, namelijk Bitvavo.

Ben jij een beginnende trader, met een klein startkapitaal? Dan is een broker of Bitvavo, een prima optie. (Met een klein startkapitaal hebben wij het over maximaal een paar duizend euro.)

Ben jij van plan om te handelen vanaf €10.000? Kies dan voor het handelen met een exchange. De handelskosten zijn lager dan bij een broker.

Onze top 3

Tijd om onze top 3 brokers/exchange met jou te delen. Onze top 3 is vooral gebaseerd op onze eigen bevindingen en recensies van huidige gebruikers. Kies vooral een broker of exchange waar jij een goed gevoel bij hebt en wat bij jou past.

Transactiekosten en handelskosten

Bijna elke broker en exchange heeft transactie- en handelskosten. Dit is een vergoeding die jij betaalt om gebruik te mogen maken van het handelsplatform en de service. Hier zit per broker en exchange verschil in. We zullen deze kosten ook toelichten in onze top 3.

Oké! Dit is onze de top 3:

 1. Bitvavo
 2. Binance
 3. Blox

Bitvavo (exchange)

Bitvavo is zowel een broker als een exchange. Het grote voordeel van Bitvavo is dat het een gebruiksvriendelijke interface heeft. Het is erg eenvoudig en overzichtelijk.

De app maakt het nog gemakkelijker om on-the-road te traden. Met een simpele koop- en verkoop knop kan jij met Euro’s direct cryptocurrency aanschaffen. De app zoekt dan voor jou, de op dat moment, voordeligste prijs.

Gebruik jij Bitvavo op de desktop? Dan kan je ervoor kiezen op geavanceerd te traden. Je kan dan op de exchange handelen en zelf een koop- verkoopprijs bepalen.

Bitvavo heeft geen transactiekosten wanneer je gebruik maakt van Ideal.

Bitvavo heeft handelskosten (Fee) die beginnen bij 0,25%. Je start bij Tiel 1. Bij iedere volgende Tiel worden de handelskosten minder. (Tiel 2 begint bij een volume van €100.000)

Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan onze review.

Binance (exchange)

Binance is een van de grootste exchanges. Het biedt een uitgebreid assortiment van altcoins en tokens.

Het handelsplatform kan voor de beginnende trader ingewikkeld overkomen. Toch is het zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. De handelskosten van de exchange zijn namelijk een stuk lager.

Wil jij cryptocurrency overzetten naar een hot wallet of cold wallet? Dan is het belangrijk om een exchange zoals Binance gebruiken die dit ondersteund. Je kan d.m.v. een coin adres een overdracht van de exchange naar jouw wallet maken.

Binance heeft transactie kosten van €1,30 wanneer je gebruik maakt van Ideal.

Binance heeft handelskosten van 0,1%. Handel jij met BNB (Binance coin)? Dan wordt er een kleine kortingspercentage toegepast.

Beginnen met Binance? Lees onze how to.

Blox (broker)

Blox is een applicatie voor Android en IOS. Het is ontwikkeld door de eigenaren van BTC-direct (een broker). Blox kan je dan ook zien als een broker.

Handelen met Blox is erg overzichtelijk. De app is in november 2020 online gekomen en sindsdien steeds populairder aan het worden. De app biedt op moment van schrijven 30 coins aan. Ongetwijfeld zal dit zich nog verder uitbreiden.

Wil jij cryptocurrency kopen, maar niet constant verhandelen? Dan is Blox een van de beste opties. Het enige nadeel van deze applicatie is dat de handelskosten 1% bedragen. Handel jij met een paar honderd Euro? Dan is dit acceptabel. Ga jij in de duizenden Euro’s handelen? Kies dan voor een exchange zoals Binance.

Blox heeft geen transactiekosten wanneer je gebruik maakt van Ideal.

Blox heeft handelskosten van 1%.

– Gebruik code 64F4-C654-AK35 voor €10 tegoed!

Conclusie

Wil jij simpel traden? Gebruik dan een gebruiksvriendelijke interface zoals Bitvavo. Wil jij een expert worden op het gebied van day traden, lezen van candlesticks of handelen in futures? Dan is een exchange echt iets voor jou.

Hopelijk heb jij met het lezen van dit artikel een duidelijker beeld van hoe je cryptocurrency koopt met ideal. Heb jij een keuze kunnen maken tussen een broker en een exchange?  Of ben je er nog niet helemaal uit? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Probeer dan verschillende platformen uit. Je hoeft je bij de meeste brokers en exchanges alleen aan te melden zonder direct geld op jouw account te zetten.

Ook wij hebben veel verschillende brokers en exchanges geprobeerd. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Binance, omdat deze naar onze mening het meeste overzicht gaf. Ook kan je naast traden gebruik maken van P2P, futures, marging, savings (staking) en nog veel meer.

Meer weten over Crypto?

Volg de Gratis Crypto Training!

In deze gratis Crypto training leer jij alles over cryptocurrency.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *