Hoe koop je cryptocurrency? Dit is wat je moet weten

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en steeds meer mensen willen weten hoe ze cryptocurrency kunnen kopen. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten om cryptocurrency te kopen, inclusief het kiezen van een cryptocurrency exchange, het openen van een account, het kopen van cryptocurrency en het veilig opslaan van je aankopen.

hoe-koop-je-cryptocurrency

Introductie tot cryptocurrency

Voordat we dieper ingaan op het kopen van cryptocurrency, is het belangrijk om een korte introductie te geven over wat cryptocurrency is en waarom het belangrijk is om hier kennis over te hebben.

Cryptocurrency is een digitale valuta die werkt via een gedecentraliseerd netwerk, zonder dat een centrale autoriteit nodig is om transacties te verwerken. Dit betekent dat cryptocurrency transacties vaak sneller en goedkoper zijn dan traditionele transacties, omdat er geen tussenpersonen nodig zijn.

Cryptocurrency heeft ook de potentie om financiële inclusie te bevorderen en financiële vrijheid te bieden aan mensen die geen toegang hebben tot traditionele financiële diensten. Daarnaast kan cryptocurrency ook dienen als een investeringsoptie, aangezien de prijs van verschillende cryptocurrencies vaak fluctueert.

Ik wil meer weten over crypto

Hoe kies je een cryptocurrency exchange

Als je cryptocurrency wilt kopen, moet je eerst een cryptocurrency exchange kiezen. Dit is een online platform waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Bij het kiezen van een cryptocurrency exchange zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke factoren om op te letten:

 1. Beveiliging – Zorg ervoor dat de exchange robuuste beveiligingsmaatregelen heeft, zoals 2FA-authenticatie en SSL-encryptie.
 2. Kosten – Vergelijk de kosten van verschillende exchanges, zoals transactiekosten, opnamekosten en stortingskosten.
 3. Gebruiksvriendelijkheid – Zorg ervoor dat de exchange gemakkelijk te gebruiken is, vooral als je nog geen ervaring hebt met het kopen van cryptocurrency.
 4. Beschikbare cryptocurrencies – Controleer welke cryptocurrencies beschikbaar zijn op de exchange en of de exchange de cryptocurrency ondersteunt die jij wilt kopen.

Enkele populaire cryptocurrency exchanges zijn Binance, Coinbase en Kraken.

Bekijk onze top 3 crypto exchanges

Hoe open je een account op een cryptocurrency exchange

Voordat je cryptocurrency kunt kopen, moet je een account openen op een cryptocurrency exchange. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een account te openen:

 1. Kies een exchange – Kies een exchange die aan jouw behoeften voldoet en bezoek de website.
 2. Registratie – Klik op de “Registreren” of “Aanmelden” knop op de website en vul het registratieformulier in.
 3. Verificatie – De meeste exchanges vereisen dat je jouw identiteit verifieert voordat je kunt beginnen met handelen. Je moet vaak een kopie van je ID en een bewijs van adres opsturen om je identiteit te verifiëren.
 4. Stort geld – Stort geld op je account via de beschikbare betalingsmethoden. Dit kan variëren per exchange, maar van de meest voorkomende betalingsmethoden zijn iDEAL, bankoverschrijvingen en creditcardbetalingen.
 5. Start met handelen – Zodra je geld op je account hebt gestort, kun je beginnen met handelen en cryptocurrencies kopen en verkopen.

Dit zijn de 3 beste strategieën om te handelen in crypto

Hoe koop je cryptocurrency

Nu je een account hebt geopend en geld hebt gestort op een cryptocurrency exchange, is het tijd om cryptocurrency te kopen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Kies de cryptocurrency die je wilt kopen – Ga naar de handelspagina van de exchange en zoek naar de cryptocurrency die je wilt kopen.
 2. Kies het bedrag – Voer het bedrag in dat je wilt kopen en controleer de huidige prijs.
 3. Plaats een bestelling – Kies het type order dat je wilt plaatsen, zoals een marktorder of een limietorder. Een marktorder koopt of verkoopt de cryptocurrency tegen de huidige marktprijs, terwijl een limietorder de cryptocurrency koopt of verkoopt tegen een specifieke prijs die je instelt.
 4. Bevestig de transactie – Controleer de details van de transactie en bevestig de aankoop.
 5. Controleer je portemonnee – Na de aankoop worden de cryptocurrencies opgeslagen in je exchange-account. Als je van plan bent om cryptocurrencies voor langere tijd te bewaren, is het echter aan te raden om ze over te dragen naar een persoonlijke portemonnee.

Bekijk onze uitgebreide Bitvavo review

koop-crypto-bitvavo

Bekijk onze uitgebreide Binance review/beginnen-met-binance/

koop-crypto-binance

Hoe bewaar je je cryptocurrency veilig

Wanneer je cryptocurrencies koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze veilig opslaat. Hier zijn enkele tips om je cryptocurrencies veilig te bewaren:

 1. Gebruik een persoonlijke portemonnee – Bewaar je cryptocurrencies niet op een exchange-account, maar gebruik een persoonlijke portemonnee die je zelf kunt beheren.
 2. Maak regelmatig back-ups – Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je persoonlijke portemonnee, zodat je de toegang tot je cryptocurrencies niet verliest als er iets misgaat met je computer of apparaat.
 3. Gebruik 2FA-authenticatie – Schakel 2FA-authenticatie in voor je persoonlijke portemonnee en voor je exchange-account.
 4. Houd je privésleutels privé – Houd je privésleutels geheim en deel ze niet met anderen. “NOT YOUR KEYS NOT YOUR COINS”!

LEDGER NANO S – Het instapmodel om jouw crypto veilig op te slaan!

Sla jouw crypto veilig op

Conclusie

Het kopen van cryptocurrency kan intimiderend lijken, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als je weet wat je moet doen. Door een betrouwbare cryptocurrency exchange te kiezen, een account te openen, geld te storten en cryptocurrency te kopen, kun je eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen. Het is echter belangrijk om de veiligheidsrisico’s te begrijpen en ervoor te zorgen dat je cryptocurrencies veilig opslaat. Hopelijk heeft deze gids je geholpen om meer te leren over hoe je cryptocurrency kunt kopen en hoe je ze veilig kunt bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *