Waar kan je crypto kopen? Dit is de beste optie voor jou!

waar-crypto-kopen-linksboven

Wil jij weten waar je crypto kan kopen? Dan gaan wij jou hiermee helpen. Het kopen van crypto is namelijk super simpel. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om jouw eerste cryptomunt aan te schaffen.

Laten wij er in dit geval vanuit gaan dat jij net begint met crypto. Heel goed dat jij je eerst goed inleest. Wij gaan in dit artikel laten zien waar jij cryptomunten kan kopen. Daarnaast laten wij ook zien waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van cryptocurrency.

Waar kan je eigenlijk crypto kopen?

Cryptomunten koop je via een broker of op een exchange. Een broker kan je zien als een tussenpersoon. Het helpt jou bij het aanschaffen van cryptomunten. Een exchange is het handelsplatform waar jij direct cryptomunten kan aanschaffen. Je kan het vergelijken met een winkel.

Beleggen in cryptocurrency neemt risico’s met zich mee. Je kan jouw inleg namelijk ook verliezen. Zorg dat je altijd een goed onderzoek doet voordat je aan crypto traden begint. Beleg alleen met geld dat je kan missen.

Wil je weten welke cryptomunten potentie hebben? Lees dan dit artikel.

Wil je weten wat cryptocurrency is? Lees dan dit artikel.

Crypto kopen via een broker

Zeker voor de beginnende crypto trader is het kopen van crypto via een broker een aanrader. Aangezien een broker het voor jou een stuk makkelijker maakt en overzichtelijker. Er zijn 2 soorten brokers: een broker met ingebouwde wallet en een broker zonder wallet.

Zoals we eerder aan hebben gegeven is een broker een tussenpersoon. Het biedt jou een een duidelijk overzicht van de beschikbare munten met een gebruiksvriendelijke interface. Je stort simpelweg geld op jouw account met iDEAL en met een klik koop jij jouw gewenste cryptomunt.

Naast dat een broker veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen. Een broker heeft namelijk een beperkt aanbod aan crypto munten. Ben jij naar een specifieke digitale valuta op zoek? Kijk dan eerst of deze munt beschikbaar is op de broker.

Ook vraagt een broker een kleine fee voor hun verdiensten. Ze maken het ons nou eenmaal makkelijker om cryptomunten te kopen. Geen zorgen, de cryptomunten zijn niet duurder. Je betaald per transactie handelskosten. Deze zijn bij een broker iets hoger t.o.v. een exchange.

De voordelen:

 • Het is overzichtelijk
 • Traden met weinig kennis (we raden wel aan om jezelf in te lezen!)
 • Staking
 • Kopen en verkopen is erg gemakkelijk
 • Een broker heeft vaak een eigen helpdesk die je kan raadplegen (ook in het Nederlands)

De nadelen:

 • Hogere handelskosten
 • Lager aanbod t.o.v. een exchange
 • Naast het kopen van cryptocurrency biedt een broker weinig andere opties

Crypto kopen op een exchange

De exchange heeft vele voordelen. Je hebt namelijk lage handelskosten, vele extra opties en een groot aanbod van cryptomunten. Echter kan een exchange voor de beginnende cryptotrader wat ingewikkeld zijn. Het is een ideaal handelsplatform voor traders.

Naast de optie om direct te kunnen handelen tussen verschillende cryptomunten zijn er ook vele opties beschikbaar zoals:

 • Margin
 • Futures
 • Launchpad
 • Savings en Staking
 • Stock Tokens (Binance)

Natuurlijk is het wel belangrijk om je goed in te lezen over deze features. Je kan er namelijk veel geld mee verdienen, maar ook verliezen. Wil je het maximale uit jouw inleg halen? Dan kan het een goed idee zijn om een Crypto cursus te volgen.

Voordelen Exchange

 • Groter aanbod cryptocurrency
 • Lagere handelskosten
 • Opties zoals savings, futures, margin
 • Gedetailleerd overzicht van de coins

Nadelen Exchange

 • Vergt iets meer kennis voordat je kan traden
 • De extra opties vergroten het risico om meer geld te verliezen

Onze top 5 beste crypto exchanges en brokers

Bij het selecteren van onze top 5 hebben wij vooral gekeken naar de interface, de handelskosten, het totaal aantal cryptomunten en hun klantenservice.

 1. Bitvavo
 2. Binance
 3. Bitcoin Meester
 4. Coinbase
 5. LiteBit

Bitvavo

Bitvavo staat bij ons sterk op de 1e plaats. Dit hebben zij vooral te danken aan hun gebruiksvriendelijke interface en lage handelskosten. Het is een vrij jong bedrijf dat opgericht is in 2018. Bitvavo maakt traden zeer laagdrempelig.

waar-crypto-kopen-bitvavo

Interface Bitvavo

Het handelsplatform heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface. Naast een zeer overzichtelijke app kan je via de desktop overschakelen tussen een gebruiksvriendelijke en geavanceerde interface.

De gerbuiksvriendelijke interface is vooral gemaakt voor de beginnende trader. Je kan namelijk met 1 klik cryptomunten kopen en verkopen.

De geavanceerde interface is vooral om meer gegevens te laten zien met trading charts. Je kan deze interface bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een order wilt plaatsen op een specifieke waarde van een munt.

Kosten Bitvavo

De handelskosten van Bitvavo zijn met 0.25% de laagste van alle brokers. Dit is dan ook zeer interessant wanneer jij wilt gaan traden met hogere bedragen. Het platform beschikt ook over verschillende Tiels. Bij elke volgende Tiel worden de handelskosten lager.

Naast de voordelige handelskosten zijn de transactiekosten voor iDEAL, Bancontact en SEPA gratis.

Crypto aanbod Bitvavo

Op dit moment biedt Bitvavo 86 verschillende cryptomunten aan. Dit zal ongetwijfeld nog blijven oplopen. Alle cryptomunten kan je kopen met de Euro.

 • Ingebouwde wallet: JA
 • Overzetten naar eigen wallet mogelijk: JA

Klantenservice Bitvavo

Naast het voordeel dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is biedt het ook een goede klantenservice. Het contact is in het Nederlands en je wordt bijna altijd binnen 24 uur geholpen. Je kan op 2 manieren contact leggen namelijk, per email en Live Chat.

Extra’s Bitvavo

Ook heeft Bitvavo de optie staking. Hierbij krijg jij een vergoeding voor het beschikbaar stellen van jouw cryptomunten. Staking is alleen mogelijk met cryptomunten die over een POS blockchain beschikken. Lees meer over staking.

Binance

Binance is een van de grootste crypto exchanges en telt meer dan 30 miljoen gebruikers. De exchange is vooral gericht op de meer ervaren traders. Toch probeert Binance, met de nieuwe Binance Lite app, de interface een stuk gebruiksvriendelijker te maken.

waar-crypto-kopen-binance

Interface Binance

Binance biedt veel informatie, misschien wel iets teveel voor de beginnende trader. Natuurlijk biedt het handelsplatform vele voordelen dankzij de extra opties. Maar het is wel verstandig om je eerst goed in te lezen.

Alle features die Binance biedt zijn te vinden op zowel de desktop versie als de mobiele app. Ook beschikt Binance sinds kort over een Lite versie van de app. In de Lite versie is het mogelijk om met een klik jouw cryptomunt te kopen. Wel is het aanbod van cryptomunten in de Lite app beperkt.

Kosten Binance

Binance heeft als exchange zeer lage handelskosten van 0,1%. Dit is dan ook de reden dat er op Binance met grotere bedragen wordt gehandeld dan op bijvoorbeeld Bitvavo. Wanneer jij handelt met BNB kunnen de kortingen oplopen tot wel 50%.

De transactiekosten van Binance zijn via SEPA gratis, creditcard 1,8% en iDEAL €1,30. De beste optie hangt af van het stortingsbedrag. Ook kan je ervoor kiezen om Bitonic te gebruiken om Bitcoin naar jouw Binance wallet over te maken. Bitonic hanteert meestal 1% transactiekosten.

Crypto aanbod Binance

Op het moment van schrijven heeft Binance meer dan 210 cryptomunten beschikbaar gesteld. Op de Binance exchange zijn niet alle cryptomunten verhandelbaar met Euro. Het is daarom verstandig om jouw deposit om te zetten naar een stable coin zoals de USDT, USDC of BUSD.

 • Ingebouwde wallet: JA
 • Overzetten naar eigen wallet mogelijk: JA

Klantenservice Binance

De klantenservice van Binance heeft wel enige aandacht nodig. Hoewel de Binance handleiding ons vaak uit de brand helpt is het directe contact met een medewerker bijna onmogelijk.

Alleen het zoeken naar een emailadres kost aardig wat tijd. Daarnaast is de reactiesnelheid niet te vergelijken met die van een Bitvavo.

Toch moeten we erkennen dat, wanneer jij je goed inleest, het bijna nooit nodig is om contact te leggen met de exchange. De meeste vragen die wij online tegenkomen zijn vooral door gebrek aan kennis. Dit kan je voorkomen door bijvoorbeeld de Binance beginnershandleiding te lezen of ons uitgebreide ‘Beginnen met Binance‘ artikel

Extra’s Binance

Binance biedt vele extra’s. Zo kan je handelen met hefbomen, voorspellingen doen op koersen, nieuwe tokens verdienen op de Launchpad, rente verdienen, Stock tokens aanschaffen, Binance VISA aanvragen (gratis) en nog veel meer.

Binnenkort lanceert Binance ook de NFT Marketplace. NFT staat voor Non-fungible Tokens. Een NFT is een uniek exemplaar waar jij eigendom van kan zijn. Je kan het vergelijken met kunst.

Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is de 1e broker op deze lijst. Het is een Nederlandse broker met een mega groot aanbod aan cryptomunten i.v.m. andere brokers. Ook beschikken ze over een fantastische klantenservice.

waar-crypto-kopen-bitcoinmeester

Interface Bitcoin meester

Ook Bitcoin Meester heeft een gebruiksvriendelijke interface. De broker maakt het zeer laagdrempelig en makkelijk om te traden. Zowel de desktop versie als de mobiele app zijn zeer gemakkelijk in gebruik.

Met de desktop versie kan je schakelen tussen kopen, verkopen en geavanceerd. Bij de geavanceerde optie is het mogelijk om op iedere gewenste prijs een order aan te maken.

Kosten Bitcoin Meester

Net als vele andere brokers liggen de handelskosten hoger dan bij een exchange. Bitcoin Meester hanteert 1% handelskosten. Deze fee kan lager door te stijgen in VIP rang. er zijn in totaal 9 VIP rangen.

Om geld te storten betaal je een kleine fee. Voor iDEAL, bancontact en SEPA betaal je €1 handelskosten. Met Griopay, Sofort en EPS betaal je €1 + 2%.

Om meer dan €100 per week te handelen dien je de verificatie met een bankoverschrijving te voltooien. Hierna wordt het limiet opgeschroefd naar €1500. Wil je meer dan dit bedrag handelen? Dan moet je de laatste verificatie voltooien met een legitimatiebewijs.

Crypto aanbod Bitcoin Meester

Bitcoin Meester beschikt over meer dan 200 verschillende cryptomunten. Het is ook mogelijk om direct tussen verschillende cryptomunten te verhandelen.

 • Ingebouwde wallet: JA
 • Overzetten naar eigen wallet mogelijk: JA

Klantenservice Bitcoin Meester

De klantenservice van Bitcoin Meester is verreweg de beste van deze top 5. Wanneer je naar de website gaat zie je duidelijk het email adres en telefoonnummer van de broker. Dit laat ook direct zien hoe belangrijk klantenservice is voor Bitcoin Meester.

De klantenservice is beschikbaar in verschillende talen.

Extra’s Bitcoin Meester

Als broker zijn er nooit veel extra opties. Wel biedt Bitcoin Meester de mogelijkheid om staking toe te passen op een x aantal cryptomunten.

LiteBit

LiteBit is een Nederlandse broker die met een uitgebreid aanbod sterk concurreert op de Europese cryptomarkt. Het was een van de eerste brokers in Nederland.

Het bedrijf heeft maandelijks ruim 15 miljoen bezoekers en bestaat sinds 2013.

waar-crypto-kopen-litebit

Interface LiteBit

Ook LiteBit heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface. Samen met de mobiele app is het gemakkelijk om overal te kunnen traden. LiteBit levert geen geavanceerde interface.

Kosten LiteBit

De handelskosten op LiteBit liggen tussen de 1% en 2% voor Bitcoin (BTC). Dit is afhankelijk van de koers op dat moment. De kosten voor altcoins kunnen oplopen van 2% tot 5%. Dit heeft te maken met de omwisselkosten.

De transactiekosten met iDEAL bedraagt €0,42. Bankoverschrijving is gratis.

Crypto aanbod LiteBit

LiteBit biedt 55 cryptomunten aan met een ingebouwde wallet om op te slaan.

 • Ingebouwde wallet: JA
 • Overzetten naar eigen wallet mogelijk: JA

Klantenservice LiteBit

Hoewel de klantenservice in het Nederlands is staat LiteBit niet bekend om hun snelheid. Er zijn veel klachten waarbij mensen niet of nauwelijks geholpen worden.

Wel is het mogelijk om LiteBit te bereiken per telefoon (in het Nederlands). Ook is er een 24/7 chat en kan je altijd een email sturen.

Extra’s LiteBit

LiteBit biedt geen interessante extra opties aan.

Coinbase

Ondanks dat Coinbase geen Nederlands bedrijf is verdient hij toch een plaats in onze top 5. Coinbase is een Amerikaans bedrijf dat onlangs zijn debuut heeft gemaakt aan de Nasdaq. Dit was een grote stap voor de cryptowereld.

Coinbase is de grootste broker/exchange kan de wereld.

waar-crypto-kopen-coinbase

Interface Coinbase

Coinbase heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface. Het enige ‘nadeel’ is dat de applicatie niet in het Nederlands beschikbaar is. De interface van zowel de desktop als die van de mobiele app zijn te vergelijken met die van Bitvavo.

Ook Coinbase beschikt over een geavanceerde interface, Coinbase Pro. Hierbij wordt je voorzien van extra informatie in de vorm van trading charts en kan jij handelen tussen verschillende cryptomunten met lagere kosten.

Handelskosten Coinbase

Coinbase heeft een vrij groot nadeel en dat zijn de handelskosten. Coinbase hanteert namelijk 1,49%. Hopelijk past Coinbase dit in de toekomst aan aangezien de concurrenten veel lager liggen.

Ook brengt Coinbase extra variabele spreads in rekening op transacties. Dit ligt rond de 0,5% per koop en verkoop. Je kan deze extra kosten omzeilen door via de Coinbase Pro exchange te handelen.

De transactiekosten met creditcard bedraagt 3,99%. Bankoverschrijving is echter gratis.

Crypto aanbod Coinbase

Coinbase biedt 30+ cryptomunten aan. Met Coinbase Pro zijn dit er 36.

Alle cryptomunten zijn aan te schaffen met de Euro. Zowel het kopen als verkopen van jouw munten is zeer eenvoudig.

 • Ingebouwde wallet: JA
 • Overzetten naar eigen wallet mogelijk: JA

Klantenservice Coinbase

De klantenservice van Coinbase is niet in het Nederlands. Dit kan vervelend zijn wanneer je in technische (crypto)termen iets wilt uitleggen. Net als eerder aangegeven komt het niet vaak voor dat je contact legt met de broker. Toch is het wel fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Staat jouw vraag niet bij hun helpdesk pagina? Dan kan je contact leggen per telefoon of email.

Extra’s Coinbase

Staking is een van de opties die Coinbase aanbied. Ook heb je de mogelijkheid om gratis Cryptomunten te verdienen. Door mee te doen aan een quiz of het bekijken van een video krijg jij gratis coins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *