Wanneer gaat crypto weer stijgen?

Een van de meest voorkomende vragen op dit moment, wanneer gaat crypto weer stijgen? De afgelopen weken heeft de crypto markt alleen maar rood gekleurd. Op deze momenten gaat er van alles door je hoofd, is crypto over? Raak ik al mijn geld kwijt? Het is nu belangrijk om vooral niet uit emotie te reageren. In deze blog willen wij laten zien wanneer de cryptomarkt weer kan gaan stijgen. Ook delen wij een bekende investeringsstrategie DCA.

Wanneer gaat crypto weer stijgen?

Of de crypto markt gaat stijgen is afhankelijk van de Bitcoin prijs. Sinds de nieuwe ATH van Bitcoin bestaat het helaas voornamelijk uit rode candles. Op dit moment heeft Bitcoin de support gevonden rond de $30.000.

wanneer-crypto-weer-stijgen

Op dit moment zijn er verschillende theorieën die aangeven dat de crypto markt weer gaat stijgen. We zullen beide scenario’s bespreken.

Let op: investeren in crypto brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg verliezen.

Behoud van de support level

Als Bitcoin zijn support level behoudt is er een grote kans dat dit kan zorgen voor een opwaartse beweging. Hiervoor moet de prijs niet teveel dalen.

LET OP: er is dus een kans dat de prijs wel kan dalen! dit bespreken wij verder in deze blog.

wanneer-crypto-weer-stijgen

Support op basis van voorgaande bearmarkets

In de voorgaande bearmarkets van 2014-2015 en 2017-2018 is de prijs van Bitcoin gedaald rond de 84% . We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar wel terugkijken naar het verleden.

bearmarket-2014-2015
bearmarket 2014 – 2015
bearmarket-2017-2018
bearmarket 2017 – 2018

Als Bitcoin iets vergelijkbaars doet als in voorgaande bearmarkets dan kan de prijs nog dalen naar $10.000 – $11.000.

huidige bearmarket

Dit is natuurlijk niet het nieuws dat jij als crypto hodler wilt horen. Toch blijft de vertrouwen in de cryptomarkt hoog en blijft het aantal Bitcoin adressen stijgen.

bitcoin-adressen

The time to buy is when there’s blood on the streets

Deze bekende uitspraak wordt vaak gebruikt in de cryptowereld. Maak gebruik van de daling door op een lagere prijs in te kopen. Wil je niet al jouw geld in een keer investeren? Dan is DCA (Dollar Cost Averaging) een goede investeringsstrategie.

Dollar-Cost-Averaging

Dollar Cost Averaging is met regelmatig tussenpozen beleggen met gelijke sommen geld. Het is een goede strategie wanneer er veel volatiliteit is zoals bij crypto.

In plaats van in een keer €1200,- beleggen kies jij ervoor om per maand €100,- te beleggen. Ook kan je ervoor kiezen om €23,- (afgerond) per week te investeren.

Je zorgt er met DCA voor dat je niet te veel verliest bij een neerwaartse trend en de opwaartse trend niet mist.

Op de langere termijn zal je met deze strategie zo min mogelijk risico lopen.

Investeren in crypto

Bitvavo is voor zowel de beginnende trader als gevorderde erg prettig om mee te werken. Handel met lage kosten, goede service op een veilige exchange.

Dankzij het Nederlandse support is het voor de beginnende trader zeer betrouwbaar. Vervolgens geeft de overzichtelijke interface de mogelijkheid om snel Euro om te zetten in crypto valuta.

De mobiele app geeft ons de mogelijkheid om on the road te traden en geen enkele bull (stijging) te missen.

Wil jij starten met Bitvavo? Maak dan gebruik van onze Bitvavo kortingslink. Je betaalt over de eerste €1000,- geen handelskosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *