Wanneer is het altseason?

wanneer-altseason-linksboven

Wanneer is het altseason? We zien deze vraag vaak voorbij komen op het internet. Altseason en Bitcoinseason wisselen elkaar constant af. Jij hebt er waarschijnlijk al een keer over gehoord. Maar wanneer is het nou precies altseason?

In dit artikel laten wij zien waar jij altseason aan kan herkennen, welke tools je kan gebruiken, en wat het jou zou kunnen opleveren.

Ga snel naar

Wat is altseason?

Men spreekt van altseason wanneer de altcoins domineren ten opzichte van de Bitcoin. Je herkent een altseason door de Bitcoin dominantie in de gaten te houden.

De Bitcoin is als eerste cryptocurrency erg dominant in de cryptomarkt. Toch komt er een moment dat de altcoins dit overnemen. Voor een altseason moet de Bitcoin dan ook flink dalen.

Wanneer begint altseason?

Er is niet een geschreven regel van wanneer altseason echt is begonnen. Er bestaat een vuistregel die zegt dat 75% van de top 50 altcoins beter moet presteren van Bitcoin. Meestal gaat dit gepaard met een significante daling van de Bitcoin.

Vooral de dominantie van de Bitcoin speelt een belangrijke rol in altseason. Want een daling van Bitcoin wil niet altijd zeggen dat altseason begint. We kunnen namelijk ook spreken van een (gezonde) dip.

Altseason bevestigen met behulp trading view

Maak gebruik van statistieken om altseason of bitcoinseason te herkennen. Je kan hiervoor bijvoorbeeld TradingView gebruiken. Daarmee kan je tradingcharts van zowel de Bitcoin als de totale altcoin market inzien. Wanneer je de Bitcoin market cap en die van de altcoin market cap naast elkaar legt, kan jouw theorie van een eventuele altseason bevestigd worden.

Als voorbeeld kunnen wij de huidige markt gebruiken. (Op het moment van schrijven is het 06-05-2021). Er wordt op dit moment ook gesproken over het begin van altseason. Op dit moment zijn er verschillende altcoins die erg goed presteren en een nieuwe ATH (all time Highest) hebben gehaald. Als we vervolgens de index charts erbij pakken zien we dat ons gevoel bevestigt wordt.

Hieronder zie je de index chart van de Bitcoin market cap.

wanneer-altseason-btcchart
Totale market cap Bitcoin

We zien in deze chart een sterk dalende trend ontstaan waarbij de dominantie van de Bitcoin snel afneemt. Een verandering in percentage kan ook duiden op een dip in de markt. Daarom is het belangrijk om de markt goed in de gaten te houden.

Om een nog beter beeld te krijgen van een mogelijke altseason leggen we de index chart van de totale altcoin markt ernaast. Deze ziet er als volgt uit:

wanneer-altseason-altcoinschart
Totale market cap Altcoins

Op de index chart van de altcoins is een duidelijke stijgende trend aanwezig. De markt is zeer bullish wat kan duiden op een altseason.

Met de index charts is het makkelijker om jouw conclusie te trekken. We kunnen in dit geval spreken van bullish bewegen in de altcoins. De totale market cap laat zien dat we in de altcoin season zitten.

Hoelang duurt een altseason?

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als wij zouden weten hoelang een altseason duurt. Helaas kan niemand dit voorspellen. Het kan soms maanden duren, maar ook enkele weken. Daarom is het belangrijk om de markt goed in de gaten te blijven houden en je eigen onderzoek te doen. Je houdt hiervoor de Bitcoin in de gaten, index charts en de altcoins individueel.

Vul je portfolio met potentiele altcoins

We weten ondertussen dat tijdens altseason verschillende altcoins hard kunnen groeien. Soms wel 20x in slechts een paar weken tijd.

Jij wilt hier natuurlijk ook van profiteren. Toch is het niet verstandig om zomaar geld op een altcoin te zetten. Altseason betekent namelijk niet dat alle altcoins flink gaan stijgen. Probeer ook hierin jouw eigen onderzoek te doen.

Kijk bijvoorbeeld naar het percentage van de altcoin die jij wilt gaan kopen.

Hoeveel zijn de altcoins al gestegen?

Kijk is naar de afgelopen maand of zelfs het afgelopen jaar. Hoeveel procent is jouw altcoin al gestegen? Leg deze is naast een andere altcoin, zit hier een groot verschil in? Dit kan wellicht helpen om jouw keuze te maken voor een investering met meer potentie.

Conclusie

Altseason is een mooi moment om achterover te leunen en te kijken naar de groei die jouw altcoins doormaken. Zorg er dan ook voor dat jouw portfolio klaar staat voordat altseason begint.

Een goed onderzoek zorgt er in dit geval voor dat onze hypothese wordt bevestigd. Probeer dan ook altijd jouw eigen onderzoek te doen voordat jij jouw geld inzet op een altcoin.

Op het juiste moment inspringen bij altcoins kan veel mooie dingen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *