Wat is een broker?

wat-is-een-broker-linksboven

Wat is een broker? Broker en Exchange worden vaak door elkaar gehaald. Beide zijn online platforms waarop verhandeld kan worden. Toch zijn deze twee handelsplatformen verschillend.

In dit artikel vertellen wij wat een broker is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een broker?

Een broker is niks anders dan een derde partij die jouw valuta (Euro) omzet in cryptovaluta. De broker is een tussenpersoon voor de kopende partij en de exchange. Het doel van een broker is om het jou als koper makkelijker te maken cryptocurrency te kopen.

Een exchange kan voor de beginnende crypto trader ingewikkeld zijn. Door te handelen via een broker kan jij met een klik crypto coins kopen en verkopen. De broker zoekt voor jouw de beste prijs op dat moment.

Met wallet

De meeste brokers hebben een eigen wallet. Denk aan Bitvavo, BTC Direct en Bitcoin Meester. Je hebt dan gelijk een overzicht van jouw aangeschafte crypto.

wat-is-een-broker-wallet

Zonder wallet

Wanneer een broker geen eigen wallet heeft, zoals Bitonic, gebruik jij een broker om Euro om te zetten in crypto valuta en te zenden naar de wallet op jouw exchange.

Je kan Euro omzetten in Bitcoin en dit verzenden naar het gewenste bitcoinadres van jouw wallet op de exchange. (Bekijk hier hoe jij jouw bitcoinadres vind op Binance)

Voorbeelden van brokers zijn:

  • Bitcoin Meester
  • BTC Direct
  • Bitonic

Voordelen van een broker

Een broker met wallet is erg overzichtelijk voor de beginnende trader. Daarnaast is het met IDEAL erg gemakkelijk om geld op jouw account te zetten.

Nadelen van een broker

Helaas hebben brokers ook een nadeel en dat is dat de handelskosten hoger zijn dan een exchange. Dit is natuurlijk te verklaren aangezien een broker het jou gemakkelijker maakt.

Waarbij de handelskosten van Binance (exchange) maximaal 0,10 procent zijn, kan dit bij een broker variëren tussen de 0,25% tot zelfs 1,49%.

Conclusie

Hoewel een broker hogere handelskosten heeft, is het voor de beginnende cryptotrader gebruiksvriendelijker.

Ben jij niet van plan om te gaan traden met hoge getallen? Dan is een broker de perfecte optie voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *